PATLAÇ VALF SERİSİ MCF-20,MCF-25,MCF-40

Patlaç Solenoid Valfleri genellikle çimento, seramik, boya, yem termik santraller, beton santralleri, deterjan, cam ve demir çelik sanayinde jet filtreler de (torbalı filtre) biriken tozları silkeleme veya bunkerlerde biriken toz maddelerin katılaşmasını önlemek amacıyla kullanılır.

power patlaç solenoid valflerde, diğer iki yollu solenoid valfler gibi çalışır. Ancak giriş ve çıkış bağlantıları 90 derece açı oluşturur. Bu nedenle havayı darbe (şok) şeklinde gönderme özelliği vardır. Bu yüzden hava şoklama (patlaç valfler) adı ile bilinir. Yalnız enerji verilince normalde açık konuma geçer ve basınçlı hava darbesini çok kısa bir süre darbe şeklinde verir. Enerji verilmeye devam edilse bile geçirgenlik darbe şeklinde devamlı değildir. Bu nedenle kısa süre ve belirli aralıklarla enerji verilerek çalıştırılır.

2 yollu diğer solenoid vanalar devamlı akışkanı ayni debide geçirir.  Patlaç valf çok kısa sürede yüksek bir darbe , şoklama  şeklinde havayı verir. Devamlı geçirmez.

Temiz olan her çeşit sıvı akışkanda solenoid vanalar kullanılır. Patlaç valfler ise yalnızca  basınçlı hava da kullanılır. Bu nedenle her iki yollu solenoid vana Patlç Valf yerine kullanılamaz.

MCF-20 3/4 PATLAÇ VALF 

MCF-25 1'' PATLAÇ VALF

MCF-40 11/2'' PATLAÇ VALF